frequently asked questions

Q: Hva er målet med Little Steven’s Blues School (LSBS)?

Målet er å gi unge talenter en arena der de kan utvikle seg musikalsk, treffe andre med felles interesser, og kanskje være et springbrett videre mot en karriere på et nasjonalt eller internasjonalt nivå.

Q: Jeg har deltatt på bandseminaret til NBF tidligere. Bør jeg søke LSBS?

Selvfølgelig. LSBS har sine røtter i det årlige seminaret til Notodden Blues Festival for ungdom fra 13 til 18 år. Alle unge bandmusikere og blåsere mellom 13 – 18 år bør ha utbytte av å delta på Band Camp 1. Er du over 18 år, så får du nå sjansen til å utvikle deg videre på Band Camp 2.

Q: Hvilket språk vil instruksjonen foregå på?

Vi vil etter all sannsynlighet ha både norske og internasjonale deltakere og instruktører, og da er undervisningsspråket avhengig av hvem som underviser/deltar til enhver tid. Norsk er førstespråket, men noe undervisning vil også kunne foregå på engelsk.

Q: Hva dekker de 3,000 NOK (13-18 år) og 4,000 NOK (19-26 år) i kursavgift?

De 3000 dekker alt av undervisning, studioinnspilling (gjelder Band Camp 2), måltider og overnatting (i klasserom på hhv Heddal u.skole/Notodden vdg.skole). Steven Van Zandt har uttalt at “Norway has more talent than anywhere he has ever been”. Vi ønsker at talentet og målsettinga di skal være den avgjørende faktoren for deltakelse – ikke din økonomiske situasjon.

Q: Når skal jeg betale kursavgiften?

Etter at du har fått beskjed om at du har kommet med, sender vi ut en faktura som skal betales innen en gitt frist. Vi sender ut nærmere beskjed om dette og annen praktisk informasjon når vi mottar søknaden din.

Q: Får jeg refundert kursavgiften hvis jeg blir syk eller evt. må melde avbud?

Nei. Blir du tatt ut til å delta er plassen din reservert til deg. Sjekk evt forsikringsordningen din. Dette kan være dekket av reise- eller hjemforsikring.

Q: Hvordan kan jeg finne ut hvordan jeg ligger an i opptaksprosessen?

Vær litt tålmodig med oss når du har sendt inn søknaden din. Juryen vår vil gå gjennom søknadene med lydmateriale så fort søknadsfristen er ute, og dette tar litt tid. Du får beskjed pr e-post den 15.juni om du er kommet med eller ikke. Ta kontakt med oss hvis du mot formodning ikke hører noe.

Q: Hvorfor akkurat Notodden?

Notodden ligger i Telemark fylke og er kjent som Nordens blueshovedstad. Notodden Blues Festival ble grunnlagt i 1988, går av stabelen i august hvert år og er Europas største blues festival. Festivalen har tatt rekruttering og opplæring av unge seriøst helt siden det første seminaret ble arrangert i 1989, så seminaret har lange tradisjoner og et godt renommé. Mange norske profesjonelle musikere innen forskjellige sjangre har deltatt på NBFs bandseminar, deriblant Amund og Henrik Maarud, Odd Nordstoga, Vegard Tveitan (Emperor) og Christoffer “Kid” Andersen. På Notodden finner du også Europas Blues Senter, der både Notodden Blueseum (Europas eneste Blues Museum) og det legendariske Juke Joint Studio (med deler fra det originale Stax Studio i Memphis) er å finne.

Q: Hvordan kommer jeg meg til Notodden?

Med fly, buss, tog eller bil. Notodden ligger bare 90 minutters kjøretid fra Oslo, og Nettbuss linje 1 går direkte fra Oslo til Notodden kollektivterminal, som ligger rett ved siden av Bok & Blueshuset.

Q: Hvem kan jeg treffe på Little Steven’s Blues School?

Her vil du treffe andre unge, talentfulle musikanter med felles interesser, dyktige musikere og topp instruktører fra Norge og utlandet. Vi har satt spillegleden i sentrum!